Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle samarbetar med Handelshögskolan vid Åbo Akademi Finland om doktorandutbildning för ekonomer

Högskolan i Gävle inleder ett samarbete med Handelshögskolan vid Åbo Akademi Finland om doktorandstudier inom ekonomiutbildningen. Den 3 och 4 maj hålls i Gävle den första workshopen i samarbetet som omfattar 11 doktorander.  
De 11 doktoranderna bedriver forskning och förbereder sina avhandlingar inom ämnen som redovisning, marknadsföring, hållbarhet och fastighetsföretagande.

- Handelshögskolan vid Åbo Akademi rankas som den bästa ekonomiutbildningen i Finland. För vår del är samarbetet det första steget mot att ekonomutbildningen vid Högskolan i Gävle ska få forskarutbildningsrätt. Vi stärker vår spetsforskning inom byggd miljö och människa, kommenterar Arne Fagerström, universitetslektor.

Samarbetet innefattar gemensamma seminarier, forskningsutbyte och dessutom att tillsammans bedriva doktorandutbildningen.

Den första workshopen, som äger rum i Gävle under torsdagen och fredagen, består av doktorandpresentationer och diskussioner samt under den andra dagen två föredrag — Natalia Semenova föreläser om "Hållbarhet - kan det vara lönsamt?" och Pontus Cerin om hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen.

I höst väntar en ny workshop, denna gång på Handelshögskolan vid Åbo Akademi, för samma grupp doktorander.

- Ekonomi är ett område som kan ge goda forskningsbidrag till Högskolan i Gävle inom hållbar utveckling. Sådan forskning kan bland annat handla om hur värdeskapande sker i ett hållbart perspektiv, säger Arne Fagerström.

För ytterligare information, v v kontakta:
Arne Fagerström, universitetslektor, Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 87 05 eller 073-030 02 60

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-05-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)