Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Den egyptiska författarinnan Nawal El Saadawi gästar högskolan

Nawal El Saadawis

Vi har glädjen att presentera vinnaren av Stig Dagermanpriset 2012 den egyptiska författarinnan Nawal El Saadawi. Hon är en välkänd förkämpe för det fria ordet och en förgrundsgestalt inom kvinnorörelsen i arabvärlden.


They said, “You are a savage and dangerous woman." I am speaking the truth. And the truth is savage and dangerous."  Nawal El Saadawi, Woman at Point Zero

Hon berättar om sin livsgärning och sitt författarskap. Nawal är en välkänd förkämpe för det fria ordet och en förgrundsgestalt inom kvinnorörelsen i arabvärlden.

Föredraget hålls på engelska och är kostnadsfritt och öppet för alla.

Datum: Tisdag 15 maj
Tid: Kl 16-18
Plats: Sal 33:203.

Stig Dagermanseminarium
I samband med Nawal El Saadawis besök kommer Högskolan i Gävle att etablera ett Stig Dagermanseminarium. Avsikten är att hedra Stig Dagermans minne och att stärka den litterära och humanistiska verksamheten vid högskolan.

Seminariet invigs av Stig Dagerman-sällskapets grundare Bengt Söderhäll, rektor Maj-Britt Johansson och bibliotekschef Maivor Hallén. Medverkar gör även Arne Ruth, juryordförande för Stig Dagermanpriset och René Dagerman, Stig Dagermans son m fl.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-05-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)