Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Gävlestudent utsedd till "Global Swede"

En student vid Högskolan i Gävle har blivit utsedd till "Global Swede" av Utrikesdepartementet. Hon heter Sainan Li och är masterstudent inom Logistics and innovation.
Sainan Li
Sainan Li, kommer från Kina, och skriver just nu på sitt examensarbete inom CSR (corporate social responsibility) med doktor Ming Zhao som handledare.

Vid en diplomeringsceremoni på Utrikesdepartementet den 7 maj för 24 utländska mastersstudenter som läser vid svenska universitet och högskolor delade handelsminister Ewa Björling ut diplom och studenterna fick utmärkelsen "Global Swede".  De har alla utmärkt sig på ett positivt sätt inom områden relaterade till innovation och entreprenörskap.

Som "Global Swede" kommer Sainan Li att vara representant för Sverige i sitt hemland och fungera som ambassadör för Sverige och den högre utbildningen.

Kriterier för att bli "Global Swede" är att den internationella studenten utmärkt sig inom området innovation och entreprenörskap under sin studietid och att han/hon är i slutet av sin utbildning.

- En sådan ambassadör är ovärderlig för arbetet att göra Sverige och Högskolan i Gävle kända i Kina säger Eva Carling samordnare vid Internationella sekretariatet.

För ytterligare information, v v kontakta:
Eva Carling, samordnare vid Internationella sekretariatet
Telefon: 026- 648628, 070-556 56 02
E-post: ecg@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-05-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)