Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Edsbyverken delar ut stipendium på Design och träteknik

I samband med examensutställningens vernissage den 23 maj offentliggör rektor Maj-Britt Johansson mottagaren av Edsbyverkens stipendium för årets examensarbete inom Design- och träteknikprogrammet vid Högskolan i Gävle.
Edsbyverken, ledande lokal tillverkare av kontorsmöbler, delar för fjärde gången ut ett stipendium till en student på Design- och träteknikprogrammet. Bakgrunden är samsynen mellan Edsbyverken och Högskolan i Gävle kring utvecklingen av att använda träfibern som råvara.

Stipendiets syfte


Stipendiet syftar till att förbättra förutsättningar för träindustrin att tillgodogöra sig designkompetens, som i sin tur ska öka förädlingsgraden av trä och träfiber. En högre förädlingsgrad i kombination med nya innovativa sätt att jobba med trä leder i förlängningen till utveckling och tillväxt.

- Högskolan i Gävle är unik med sin utbildning Design och träteknik när det gäller att kombinera designstudier med materialet trä. Eftersom utbildningen strävar efter utveckling inom träbranschen ser vi det som en bra möjlighet att uppmärksamma avgångsstudenterna med ett stipendium, säger Josef Höbenreich, VD Edsbyverken.

Fem examensarbeten


Stipendiet — som uppgår till 15 000 kronor — riktar sig till avgångsstudenter på Design och träteknikprogrammet. Studenterna bedöms utifrån sina examensarbeten. I år har fem examensarbeten bedömts.  Bland kriterierna finns förmågan att använda trä som material på ett nydanande, ekologiskt och kreativt sätt.

Stipendieutdelning


Stipendiet delas ut kl 13:00 vid en öppen ceremoni på Silvanum, Kungsbäcksvägen 32 i Gävle. Media är välkomna att delta.

För mer information, v v kontakta:
Annika Viding, universitetsadjunkt och utbildningsledare, Design- och träteknikprogrammet, 070-322 58 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-05-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)