Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle satte nytt världsrekord för järnvägsfordon

Vid årets upplaga av järnvägstävlingen Delsbo Electric, där det gäller att köra den 3,3 kilometer långa tävlingssträckan med så låg energiförbrukning som möjligt, satte ett lag från Högskolan i Gävle nytt världsrekord.
Vinnare Delsbo Electric - Lag Evelina Högskolan i Gävle
Vid årets tävling segrade lag Evelina, med medlemmarna Evelina Östlund, Sebastian Levin, Johan Stangmark samt Niklas Jonsäll och noterades för 2,40. Nytt världsrekord för järnvägsfordon!

Delsbo Electric arrangeras årligen av föreningen Dellenbanans Vänner och går ut på att man ska köra ett hembyggt spårgående fordon med så låg energiförbrukning som möjligt.

Lag Fredrik
Tvåa var även det ett lag från Högskolan i Gävle, lag Fredrik som lyckades köra den 3,3 kilometer långa tävlingssträckan med en energiförbrukning på bara 2,84 wattimmar per personkilometer. Laget bestod av Victor Granath, Jenny och Fredrik Mickelsson,

- Jag tror att flera lag ser detta som en utmaning för nästa års Delsbo Electric, säger tävlingschefen Annelie Persson Bäck. Chalmers har redan aviserat att dom kommer tillbaka, samtidigt som Högskolan nog gärna vill se till att försvara världsrekordet.

Fotograf:  Lars Gustavsson.
Webbsida: www.delsboelectric.se

 
För mer information, v v kontakta:
Annelie Persson Bäck, tävlingschef Delsbo Electric
Telefon: 073 - 813 44 29
www.delsboelectric.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-05-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)