Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Statsvetenskapen vid Högskolan i Gävle håller hög kvalitet

I den nationella kvalitetsutvärdering av utbildningar som leder till kandidat-, magister- eller masterexamen har Högskoleverket bedömt att ämnet statsvetenskap vid Högskolan i Gävle håller hög kvalitet.
Antalet utbildningar i statsvetenskap och närliggande områden som har utvärderats är 74 stycken. Nära 30 procent av dessa får omdömet bristande kvalitet.

 Statsvetenskapen på kandidatnivå vid Högskolan i Gävle finns med bland de 44 utbildningar som bedöms ha hög kvalitet.

- Det är glädjande att statsvetenskapen får bekräftelse på att ämnet är framgångsrikt och når så goda resultat. Från studenterna har vi hela tiden haft en positiv respons. Att nu också få ett gott betyg från tillsynsmyndigheten stärker oss i vår uppfattning att vi arbetar på rätt sätt, säger Björn Hammar, ämnesansvarig för statsvetenskap.

Statsvetenskapen ingår i bland annat Personal- och arbetslivsprogrammet. Det finns även fristående kurser på A-, B- och C-nivå.

- Ämnet är förhållandevis litet hos oss och inte det första man associerar med Högskolan i Gävle. Men undervisningen har bedrivits och utvecklats med framgång under många år. Våra lärare har hög kompetens och är duktiga pedagoger, säger Åsa Morberg, chef Akademin för utbildning och ekonomi.

För ytterligare information, v v kontakta:
Åsa Morberg, chef Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 85 23 eller 070-329 85 23

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-06-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)