Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ämnet engelska får betyget hög kvalitet av Högskoleverket

I den nationella kvalitetsutvärdering av utbildningar som leder till kandidat-, magister- eller masterexamen har Högskoleverket bedömt att ämnet engelska vid Högskolan i Gävle håller hög kvalitet.

Sammanlagt har 33 utbildningar i ämnet engelska vid 20 lärosäten utvärderats. 14 av dessa utbildningar får omdömet bristande kvalitet. Sex utbildningar får betyget mycket hög kvalitet.

Bland de 13 utbildningar som bedöms ha hög kvalitet återfinns engelska på kandidatnivå vid Högskolan i Gävle.

- Högskoleverkets utvärdering är ett kvitto på att ämnesgruppens satsning på kvalitet i undervisning över åren har gett resultat, säger ämnesansvarig Marko Modiano. Alla lärare satsar hårt på sin undervisning och samarbetar för att ge studenterna de bästa möjliga förutsättningarna för sina studier. En bidragande faktor är också att utbildning och forskning sammanvävs på ett lyckosamt sätt.

Engelska ges som ämne i ämneslärarutbildningen och ges även i andra program. Det finns också fristående kurser på A-, B- och C-nivå.

- Engelska har en stor betydelse för Högskolan i Gävle. Engelska är en väsentlig del inom humaniora, vilket gör ämnet särskilt viktigt inför den fortsatta utvecklingen av området, säger Svante Brunåker, chef Akademin för utbildning och ekonomi.


För ytterligare information, v v kontakta:
Svante Brunåker, chef Akademin för utbildning och ekonomi, 026-64 88
83 eller 070-655 88 83

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)