Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


3 miljoner till forskarskola i arbete, stress, hälsa och prestation

FAS-centrum vid Högskolan i Gävle – Kroppen i arbete, från problem till potential – har tillsammans med två andra FAS-centra fått ett anslag om 3 miljoner kronor över tre år till en forskarskola.


FAS, Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, har beviljat 3 miljoner kronor till en forskarskola i Arbete, stress, hälsa och prestation. Medlen ges gemensamt till de tre FAS-centrumen – Kroppen i arbete, från problem till potential vid Högskolan i Gävle, Stressforskningsinstitutet samt Centre for Health Equity Studies (CHESS), båda vid Stockholms universitet. Stressforskningsinstitutet håller i organisationen.

Anslaget innebär att framtida doktorander inom arbetshälsovetenskap får ett mycket bra utbud av kurser och föreläsningar att ta del av och ordentliga bidrag till de kostnader som är förknippade med att till exempel gå en kurs i Stockholm.

- På samma gång kan doktorander från våra samarbetspartner inom forskarskolan få stöd i att utveckla samarbeten med vårt FAS-centrum, till exempel om gemensamma projekt, säger Svend Erik Mathiassen, professor vid Centrum för belastningsskadeforskning på Högskolan i Gävle.För mer information, v v kontakta:
Svend Erik Mathiassen, professor i belastningsskadeforskning, Centrum för belastningsskadeforskning, Högskolan i Gävle 070-678 81 58


Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2014-05-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)