Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Arne Ljungqvist 

Professor Arne Ljungqvist, internationellt känd läkare inom idrott och förkämpe för anti-doping, har utsetts till hedersdoktor vid Högskolan i Gävle.

Han kommer att motta hedersbetygelsen vid en akademisk högtid senare i vår.

Arne Ljungqvist, född 1931, läkare och professor, är den främsta internationella förgrundsfiguren för arbetet med anti-doping inom idrott. Genom Professor Arne Ljungqvist Anti-doping Foundation har han lyft fram doping som ett samhälleligt problem.

Partnerskap

Sedan 2012 har Professor Arne Ljungqvist Anti-doping Foundation varit partner med Högskolan i Gävle. I partnerskapet har Arne Ljungqvist kunnat ge draghjälp, såväl nationellt som internationellt, åt Högskolans nystartade idrottsvetenskapliga program samt forskning inom anti-doping.

Arne Ljungqvist är delaktig i flera verksamheter på Högskolan i Gävle. Han har hållit i symposier och gett föreläsningar. Den enda doktoranden i Norden inom ämnet idrottsvetenskap med inriktning anti-doping finns vid Högskolan och är också kopplad till Arne Ljungqvist Foundation.

Arne Ljungqvist har också varit drivande i att Högskolan i Gävle 2013 nominerades till det prestigefyllda priset Ren Idrott. För närvarande medverkar han i ett bokprojekt med temat anti-doping som ett folkhälsoproblem. Boken, som är den första i sitt slag inom ämnet, kommer att publiceras av Högskolan i Gävle.


Ceremoni vid akademisk högtid
Arne Ljungqvist kommer att motta sin hedersbetygelse vid Högskolans Akademiska högtid den 25 april i Gävle konserthus, tillsammans med ytterligare två nya hedersdoktorer, den egyptiska författarinnan Nawal El Saadawi, samt Per Laurell, VD Gävle Energi.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-04-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)