Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Två lyckade besök har startat rektors länsresa

Under våren och hösten 2015 kommer rektor Maj-Britt Johansson att besöka länets kommuner för att träffa kommunrepresentanter och företagare. De första två besöken ägde rum i Hofors och i Nordanstigs kommun och det har varit två lyckade besök.

- Det är väldigt trevligt att komma ut på det här sättet och se hur de olika kommunerna jobbar med de utmaningar de har. Vad behöver de från oss? Vad kan vi bidra med? Jag hoppas att vi får svar på de frågorna, säger Maj-Britt Johansson.

Den 5 mars startade rektor sin länsresa med ett besök i Hofors kommun.
På bilden Marie-Louise Dangardt (S) kommunalråd, Maj-Britt Johansson,
rektor och Kjell Johansson, vd Entré Hofors.

De företag som Maj-Britt Johansson besökte i Hofors är sprungna ur ortens tradition, men står samtidigt för någonting nytt. Rektor besökte ScanArc, Bäckströms Mekaniska samt Hofors kommun och Marie-Louise Dangardt (S) kommunalråd i Hofors uppskattade rektors besök.

- Det är bra att rektor kommer ut på det här sättet så att vi får en chans att prata med henne och hon får en chans att träffa företag som hon annars kanske inte skulle göra. Det man förmodligen känner till mest om Hofors är Ovako, nu fick andra företagare möjligheten och de uppskattade verkligen besöket och att rektor tog sig den här tiden, säger Marie-Louise Dangardt.

Nordanstigs kommun fick besök den 11 mars och där började dagen med ett besök hos HSP Gripen i Hassela. Ett framgångsrikt företag med 20 – 25 anställda som tillverkar gripare till skogsindustrin.

På bilden Anna Jansson, samverkansansvarig på högskolan, Sigvard Weisbjerg, platschef på HSP Gripen, Gunilla Svensson, högskolenod och Maj-Britt Johansson, rektor.

- Det var jättetrevligt att rektor kom hit, det är alltid roligt när folk kommer ut och tittar och visar intresse och man får diskutera litegrann. Nu har vi redan en del samarbete med högskolan och det är bra att kunna träffas och diskutera hur man skulle kunna göra förbättringar, säger Sigvard Weisbjerg, platschef på HSP Gripen.

Även vuxenutbildningen i Bergsjö och kommunhuset besöktes under dagen i Nordanstigs kommun. Från Nordanstigs kommun slöt flera av cheferna upp, bland annat socialchef David Lindqvist som tryckte på att socionomutbildningen behöver bli mer förankrad i det praktiska arbetet. Anna Jansson, samverkansansvarig på högskolan berättade att det pågår ett arbete och forskning kring hur högskolor kan bli bättre på att förbereda studenter på de arbetsuppgifter som väntar.

- Det var ett bra besök, vi är jättenöjda, säger Fredrik Pahlberg kommunchef i Nordanstig.

- Vi vill koppla vår verksamhet mer gentemot forskning och även andra samarbeten är klart intressanta för oss. Det är bra att högskolan sträcker ut handen på det här sättet, det blir enklare att få till ett bra samarbete. Jag ser fram emot att samverka mer med Högskolan i Gävle, avslutar Fredrik Pahlberg.

- Med de här resorna hoppas jag att man känner att vi är hela länets högskola, att vi är öppna för samarbete och att vi månar om samtliga kommuners utveckling. Jag tror att det här är ett bra sätt att lyckas göra högskolan mer synlig i hela länet, säger Maj-Britt Johansson.Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-06-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)