Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan i Gävle i topp i Naturvårdsverkets ranking

Högskolan i Gävle är ett av endast fyra lärosäten som får högsta betyg av Naturvårdsverket för sitt arbete för hållbar utveckling.


Endast fyra lärosäten når max

I Naturvårdsverkets årliga mätning av 188 myndigheters miljöarbete får 20 myndigheter maxpoäng. Bland de övriga högskolorna och universiteten är det endast Göteborgs universitet, Högskolan i Borås och Högskolan i Halmstad som når samma höga resultat som Högskolan i Gävle.

Miljöcertifierad

Högskolan i Gävle hör till gruppen av 31 miljöcertifierade myndigheter som har ingått i mätningen. Miljöcertifiering innebär att en verksamhet arbetar enligt en internationell miljöledningsstandard för att ständigt utveckla och förbättra sitt miljöarbete.

- Mycket glädjande att vår långa tradition av miljöarbete, för en hållbar utveckling, uppmärksammas på detta sätt, säger Annika Johansson,  systemansvarig för miljöledningssystemet vid Högskolan i Gävle

Särskild granskning

Naturvårdsverket har för tredje året i rad valt att särskilt granska och ranka kvaliteten på myndigheternas miljöpolicy, interna miljömål och måluppfyllelse.

Granskningen visar att myndigheterna har förbättrat sin redovisning inom ovanstående områden.  


Rapporten
 

För mer information, v v kontakta:
Annika Johansson, systemansvarig för miljöledningssystemet
Tel: 026-64 84 45
E-post: ajh@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-06-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)