Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Ekonomprogrammet i Gävle är landets 20:e mest sökta utbildning

Ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle är Sveriges 20:e mest sökta utbildning om man ser till antal förstahandssökande.


Plats 20 av 3300

Programmet tar en plats på Topp 20-listan över de mest sökta, av alla de möjliga 3300 programmen, från landets universitet och högskolor. En lista som toppas av Handelshögskolan, tätt följd av universitetens läkar- och juristutbildningar.

Berätta mer Tommy Gerdemark, Chef avdelningen för ekonomi vid Högskolan i Gävle.

Hur är det möjligt att ni kan konkurrera med universitetens läkar- och juristprogram?
Ekonomprogrammet på distans vid Högskolan i Gävle är etablerat och känt sedan ett antal år tillbaka. Det finns också en stor efterfrågan på att kunna studera till ekonom på distans, samtidigt som det är få lärosäten som erbjuder den möjligheten.

Vad betyder detta för programmet och för Högskolan i Gävle?
Det är alltid värdefullt för ett utbildningsprogram och för Högskolan att synas i ett positivt sammanhang. Det bidrar till att stärka programmets och Högskolans varumärke. Höga söksiffror skapar ett intresse och en nyfikenhet.

Vad betyder det för avdelningen för ekonomi?
De fina söksiffrorna är inspirerande för alla oss som arbetar på avdelningen. Högt söktryck leder till duktiga och ambitiösa studenter att samarbeta med, vilket i sig skapar en grund för hög kvalitet på utbildningen.

Skiljer sig utbildningen i Gävle från övriga?
Innehållet i landets ekonomutbildningar är relativt likartat. Just nu pågår ett arbete inom vårt Ekonomprogram där ambitionen är att profilera innehållet och därmed stärka varumärket ytterligare. Vi törs också säga att några av landets absolut bästa examensarbeten i företagsekonomi nu skrivs på Högskolan i Gävle.

9 av 10 får jobb

Ekonomstudenterna från Högskolan i Gävle hör dessutom till arbetsmarknadens mest efterfrågade. En färsk undersökning visar att ekonomstudenterna från Gävle ligger i den absoluta toppen i Sverige när det gäller att få jobb efter sina studier.

Nio av tio är i arbete ett år efter utbildningen visar en rapport som undersökt hur det gått för studenterna som gick ut utbildningen 2010. Högskolan i Gävle ligger här på samma nivå som Handelshögskolan i Stockholm.

Vad gör Gävles ekonomstudenter så efterfrågade?
Även om vi tror att vi kan göra ännu mer inom det området så kan en förklaring vara att det finns företagsnära och praktiska inslag i nästan alla programmets kurser. Det bidrar till studenter som snabbt kan omsätta sina teoretiska kunskaper när de kommer ut i arbetslivet.


För mer information, v v kontakta:
Tommy Gerdemark, Chef avdelningen för ekonomi, Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 88 26, 070-259 53 27  
E-post: tommy.gerdemark@hig.seText: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-06-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)