Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolans rektor besöker Bollnäs under sin länsresa

Under 2015 besöker rektor, Maj-Britt  Johansson,  länets kommuner. Onsdag den 9 september, är det dags för det femte besöket, nu i Bollnäs.


- Tanken med länsresan är att se vad Högskolan ytterligare kan bidra med för att gynna ortens utveckling. Jag kommer att berätta om den utbildning och forskning Högskolan bedriver och samtidigt höra mig för om ytterligare behov finns, säger Maj-Britt Johansson.

- Besöket ger mig möjlighet att fortsätta den diskussion som inleddes med vår satsning, Forskarna på slottet, där vi bjöd in länets företagare att ta del av vår forskning och de utvecklingsmöjligheter Högskolan kan erbjuda. Jag ser mycket fram emot besöket i Bollnäs, säger Maj-Britt Johansson.

- Det har ett starkt signalvärde när Högskolan kommer ut till kommunerna i regionen. Vi vill då fokusera på näringar som har behov av Högskolans resurser och låta dem med egna ord beskriva sina behov i en dialog med Högskolans rektor, säger Peter Eriksson, näringslivschef i Bollnäs.

Program 9 september

09.00   
Kaffe och inledande samtal. Bollnäs kommun, Högskolan i Gävle och Hälsinglands Utbildningsförbund. Plats Scandic hotell i Bollnäs.

10.30       
Företagsbesök Bruks AB, Johan Johansson VD

12.15 . 13:45       
Lunch vid Orbaden Konferens & Spa.  Här medverkar företagsledarna från företagen vi besöker under för- och eftermiddagen.

14.00       
Företagsbesök i Arbrå SRG Production AB, VD Rolf Olsson

15.00       
Företagsbesök WTJ AB, VD Torbjörn Jonsson

16.00         
Avrundning och slut på programmet.

Medverkande
Från Bollnäs kommun medverkar kommunalrådet Marie Centerwall och oppositionsrådet Olov Nilsson Sträng. Kommunchef Anders Johansson, förvaltningschef Hans Persson, näringslivschef Peter Eriksson och EU- och Företagsrådgivare Daniel Jansson. Från Hälsinglands Utbildningsförbund medverkar Thomas Winqvist, Förbundschef.


För mer information vv kontakta:
Anna Jansson Åkerson
Telefon: 026-64 87 90, 070-531 87 90 
E-post: anna.jansson@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-09-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)