Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Hälften av vinnarna i Venture Cup Östs moment affärsidé har koppling till HiG.

Vinnaren i kategorin Miljö och Energi är Marita Wallhagen forskare anställd på HiG. I teamet bakom idén som vinner i Life science & Teknik är en av teammedlemmarna, Pramod Kakkerla alumn från HiG och numera student på KTH.


I ett pressmeddelande idag från Venture Cup framgår att konkurrensen var hård när juryn skulle välja vilka fyra nya affärsidéer som skulle utses till vinnare i de fyra kategorierna.

Miljö & Energi-priset gick till Gävleforskaren och arkitekten Marita Wallhagen som just håller på att avsluta sin doktorsavhandling som, precis som hennes vinnande affärsidé Environmental architecture, handlar om miljöanpassad arkitektur.

- Som arkitekt tycker jag att utvecklingen mot en mer hållbar byggd miljö som är bättre både för människors hälsa och vår miljö går allt för långsamt. Jag tror att det finns en styrka i att förmedla kunskap. Det leder till ökad kunskap och samarbeten, säger Marita Wallhagen som står bakom idén Environmental architecture.

- Detta är ett exempel på hur de värden som skapas i mitt forskningsarbete, kan användas för att uppmuntra mer miljöanpassat byggande, och bidra till ett mer hållbart samhälle.


Life Science & Teknik- priset gick till Mirrorfi med deltagarna, Pramod Kakkerala, Yash Todar, Mikko Honkanen, Clement Hamon & Mohit Yadav Teamet har koppling till Kungliga tekniska högskolan & Högskolan i Gävle

Den vinnande idén i kategorin Life science & Teknik heter Mirrorfi och bygger på en teknik som helt skulle kunna förändra shoppingupplevelsen. Istället för att bara se hur ett klädesplagg ser ut när du står inträngd i ett provrum kan du genom ett klick på den specialanpassade spegeln i provrummet få en 3D-upplevelse av dig själv i plagget på ett flertal olika platser.

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

Venture Cup & Moment Affärsidé Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Sedan 1998 har tävlingen bedrivits med syfte att skapa tillväxt i Sverige.



 

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-03-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)