Gå till eugreenalliance
Sök

Förskollärare vid Högskolan i Gävle populärast hos Studentum.se

Högskolan i Gävle

Kampanjen ”Bli Lärare” hos Studentum.se har rönt ett stort intresse och störst har intresset varit för förskollärarprogrammet vid Högskolan i Gävle.


Lärarbristen

Enligt regeringen står Sverige inför en stor lärarbrist och det kan fram till 2019 behövas omkring 60 000 fler lärare än vad som examinerats under de senaste fem åren.

I mars lanserade därför Studentum.se, som är Sveriges mest använda söktjänst för eftergymnasiala studier, kampanjen ”Bli Lärare” för att öka studenternas intresse för att bli lärare.

Förskollärarprogrammet vid Högskolan i Gävle blev under våren 2016 den populäraste lärarutbildningen på Studentum.se.

Ökar mest

Högskolan i Gävle var också det lärosäte som ökade mest av alla lärosäten när det gäller förstahandssökande till program höstterminen 2015.

Då det totala antalet förstahandssökande till landets universitet och högskolor minskade, gick Högskolan i Gävle återigen mot strömmen och uppvisade den största ökningen av samtliga lärosäten.

- Högskolan i Gävle står stark och har ett stort förtroende hos landets studenter. Särskilt glädjande att vi toppar intresset inom lärarutbildningen, ett område där det under kommande år behöver förstärkas rejält, säger rektor Maj-Britt Johansson.


För mer information, v v kontakta:
Maria Åstrand Swenneke, Informatör vid Högskolan i Gävle
Tel: 026- 64 85 35
E-post: maria.astrand_swenneke@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)