Gå till eugreenalliance
Sök

Högskolan i Gävle på årets bokmässa

Stig Dagerman

Välkommen att träffa Högskolan i Gävle på årets bokmässa, i egen monter inramad av Dagermancitatet "Ordet är fritt – för den som vågar ta det. Du har vågat – därför blev det ditt!"


Vision om en hållbar livsmiljö 

- Vi vill visa upp Högskolan med fokus på vår vision om en hållbar livsmiljö för människan. Det passar särskilt bra i år när temat är yttrandefrihet, säger Maivor Hallén, chef för bibliotek, kommunikation och samverkan.

I montern kommer det att hållas en rad korta forskarföredrag, detta för att sprida Högskolans forskning till en bredare publik.

Föredragen kommer att fokusera på hållbarhet utifrån ett brett perspektiv; ekologisk, ekonomisk, social och kulturell hållbarhet. De startar varje hel timme och följs av en frågestund.

Fler kan studera

- Våra utbildningar lockar många sökande, men vi vill sprida information om dem till fler, genom att medverka bl a i bokmässan. Eftersom många av våra program och kurser är nätbaserade, finns goda möjligheter för fler att kunna studera på distans.

Stig Dagerman

I montern finns även Högskolans Dagermanseminarium som bildats 2012 för att stärka den humanistiska verksamheten genom att hålla öppna föredrag med inriktning mot demokratifrågor och yttrandefrihet.


Mer om forskarnas föredrag

 

För mer information, v v kontakta:
Maivor Hallen, chef för bibliotek, kommunikation och samverkan.
Tel: 070-605 66 26
E-post: maivor.hallen@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom
Foto: Sune Stigsjöö

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-09-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)