Gå till eugreenalliance
Sök

Kom och se vad Högskolan har att erbjuda

Studneter vid Högskolan i Gävle

Funderar du på att söka till Högskolan i Gävle så är den här dagen rätt tillfälle att kika på vad vi har att erbjuda. Vår famn är ju alltid öppen, men just på onsdag 15 februari är vi extra förberedda, säger Maria Åstrand Swenneke, kommunikatör.


Få känna hur det är här

Onsdagen den 15 februari mellan kl. 08:30-15:30 har Högskolan öppet hus då
nya blivande studenter, tillsammans med sina nära och kära, guidas runt på vårt vackra
Campus. De första 300 besökarna bjuds dessutom på kaffe, festis och bullar i Valhall.

- Vi vill ge ungdomarna chansen att få en känsla av att hur det är att plugga här hos oss, så att de sedan är lite förberedda när de förhoppningsvis blir våra nya studenter, säger Johanna Esplund, kommunikatör vid Högskolan.

Studenter berättar

Maria berättar att de märkt att många tror att detta med att plugga på högskola inte är något för dem. Men då de vid sitt besök fått se att det är vanliga ungdomar som går här, så kan de ändra uppfattning och bli peppade och intresserade,

Tanken med infopassen där studenterna är med och berättar hur det är här, är att det ska inspirera och avdramatisera. Man ska känna att Wow, det här vill jag veta mera om, fortsätter hon.

Under dagen svarar lärare och studenter på frågor. Dessutom finns möjlighet att träffa studievägledare, och ett antal studentambassadörer.

Gefle studentkår och studentföreningarna

Högskolan har ett sjudande studentliv med ett flertal studentföreningar och en aktiv studentkår. Flera av föreningarna och studentkåren är med under dagen och berättar om spännande aktiviteter under nästa läsår.

- Detta är en tradition vi har sedan flera år och det är mycket uppskattat av våra blivande studenter. Vi räknar med många besökare och vi välkomnar också media, säger Johanna Esplund.

- Roligt också att det brukar komma människor jättelångt ifrån, från många olika städer i Sverige och till och med från våra grannländer.

Kontakt:
Johanna Esplund, Kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-648716
E-post: johanna.esplund@hig.se

Maria Åstrand Swenneke, Kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-648535
E-post: maria.astrand_swenneke@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Andreas Karlström Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-05-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)