Gå till eugreenalliance
Sök

Agneta Sundström får årets miljöpris

Agneta Sundström

Agneta Sundström är årets miljöpristagare 2017. Hon är docent i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle och får priset för sitt arbete för en hållbar ekonomisk utveckling. Agneta mottar priset av rektor i samband med Högskolans akademiska högtid 20 april.

Därför får Agneta priset

Valet motiveras med följande ord:
”Agneta Sundström har varit en av de ledande personerna bakom den lyckade satsningen Hållbara Affärsrelationer (HAR). Den egna forskningen är inriktad på Corporate Social Responsibility (CSR), som införlivar både sociala, ekonomiska och ekologiska perspektiv på hållbarhet.

Under 2017 har hon initierat och drivit en seminarieserie kring ekonomiska perspektiv på hållbarhet. Genom ämnesövergripande presentationer och diskussioner har seminarieserien även inspirerat till angelägna samtal om ekonomisk hållbarhet i ett tvärvetenskapligt perspektiv.”

- Jag har försökt verka för att hela utbildningen ska genomsyras av ett integrerat hållbarhetstänk och ser detta som en välkommen uppmärksamhet för den strävan, säger Agneta Sundström.

– Jag är väldigt glad och stolt över denna utmärkelse, den betyder jättemycket för mig och jag vill rikta ett särskilt tack till alla dem som stöttat mig i arbetet, säger Agneta Sundström.

Seminarieserien: "Ekonomisk hållbarhet – från ett tvärvetenskapligt perspektiv"

Agneta Sundström

Agneta Sundström har varit verksam vid Högskolan i Gävle i över 20 år. Hon har undervisat inom organisationsteori, ledarskap, marknadsföring och inom hållbarhet. Hon blev docent i företagsekonomi 2017. Hennes forskning har sedan 2000 varit inriktad mot hur företag och organisationer utvecklar hållbarhet i sin verksamhet. Hon har också haft en central roll att utveckla det uppmärksammade forskningsområdet "Hållbara affärsrelationer".

Årets miljöpris

Årets miljöpris tilldelas en medarbetare som under det senaste året gjort goda insatser för att främja Högskolans roll i den hållbara utvecklingen och Högskolans miljöarbete.

Priset utgörs av ett diplom och en prissumma om 15 000 kr. Prissumman är i form av ett arbetsstipendium för kompetensutveckling i enlighet med prisets stadgar.


För mer information v v kontakta:
Agneta Sundström, docent i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 88 76, 070-191 38 50
E-post: agneta.sundstrom@hig.se

 


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-01-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)