Gå till eugreenalliance
Sök

Nu ska vi berätta om den unika utbildningen av flerspråkiga studiehandledare

Skolmiljö Studiehandledare

Fredagen den 9 februari hålls ett spridningsseminarium för det lyckade ESF-projektet* ”Framtid – studiehandledare”. Välkomna att dela lärdomarna från denna unika utbildning.

En modell som fungerar

I ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, Arbetsförmedlingen och kommunerna i regionen har nu 79, studiehandledare på modersmålet, utbildats. Många av dessa har tidigare arbetat som lärare i sitt hemland och kan nu stödja nyanlända elevers kunskapsutveckling i skolan.

Du kommer bland annat att få lyssna till projektdeltagare som berättar om sina erfarenheter, liksom hur den externa utvärderaren och projektledning ser på resultatet.

En framgångsfaktor är den rekryteringsmodell som tagits fram och som bygger på aktiv samverkan mellan arbetsförmedling och arbetsgivare. En modell som kan tillämpas i olika sektorer.

- Efter projektet har cirka 50 av 79 deltagare fått en anställning och fler än tio har gått vidare till studier. Detta är ett resultat vi är mycket nöjda med, säger projektledaren Glafira Sörensson.


Seminariet vänder sig till alla intresserade av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor. Deltagande är kostnadsfritt, vi bjuder på förmiddagskaffe och smörgås samt lunch.

Datum: Fredag den 9 februari
Tid: Kl. 09.15 – 13.00
Plats: Sal 33:203, Högskolan i Gävle

 


Deltagare berättar:


* ESF, Europeiska socialfonden, medfinansierar projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser.


För mer information, v v kontakta:
Glafira Sörensson, projektledare vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 85 52
E-post: glafira.sorensson@hig.se

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)