Gå till eugreenalliance
Sök

Anna Hofsten är Årets lärare

Anna Hofsten

Anna Hofsten, lektor i medicinsk vetenskap vid Högskolan i Gävle, är årets lärare. Hon mottar priset av rektor i samband med Högskolans akademiska högtid 20 april.

Anna Hofsten har arbetat på sjuksköterskeutbildningen sedan 1994 och på Högskolan i Gävle sedan 1999. Hon undervisar i medicinsk vetenskap på sjuksköterskeprogrammet, i specialistutbildningen till distriktssköterska och i avancerade kurser om hjärtsjukvård.

Passion för ämnet

Årets lärare är en utmärkelse som utses av Gefle Studentkår genom nominering från Högskolans studenter. Valet motiveras med följande ord:

”Anna är en lärare som bryr sig oerhört mycket om att alla studenter verkligen ska förstå vad hon lär ut. Hon är mån om att studenterna inte ska bli överrösta med information utan pekar istället ut vad som är relevant vilket underlättar studenternas studieteknik.

Anna använder sig av metoder som förenklar inlärningen samt gör föreläsningar och seminarier intressanta och engagerande. Hennes egen kunskap och passion för ämnet tillför någonting alldeles extra och hon förtjänar att berömmas för det.”

- Oj, vad roligt! Att studenterna vill uppmärksamma mitt sätt att undervisa gör mig väldigt glad. Att ha goda medicinska kunskaper och att själv förstå och kunna förklara för patienter hur komplext kroppen fungerar är mycket viktigt för en självständig sjuksköterska, säger Anna Hofsten.

 

Vill ni höra mer om hur Anna Hofsten diskuterar om undervisning kan ni lyssna på hennes Samtal om undervisning på biblioteket från hösten 2017 Seminarier – hur gör vi dem bättre?


Priset utgörs av ett arbetsstipendium motsvarande 15 000 kr.


För mer information, v v kontakta:
Anna Hofsten, lektor i medicin-och vårdvetenskap vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 82 72, 073- 751 94 21
E-post: anna.hofsten@hig.seText: Douglas Öhrbom
Foto: Privat

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)