Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gävles miljöhjälte är Karl Hillman

2018-03-28 

Gävle kommuns utmärkelse, Gävles miljöhjälte, gick i år till Karl Hillman, lektor i miljöteknik och utbildningsledare för Miljöstrategprogrammet vid HiG.

Karl Hillman

Gävles miljöhjälte

Miljögalan är ett sätt för kommunen att uppmuntra de som kämpar lite extra för en bättre miljö i Gävle och valet av Karl Hillman motiveras så här:

"Karl har stora kunskaper inom miljöområdet, kunskaper som han använder och delar med sig av både privat och i yrkeslivet. Han är vegetarian, cyklar från Valbo till Högskolan i alla väder och undviker bilen så långt det är möjligt, även på semestern.

I sin roll som lärare sprider Karl, med ett outtröttligt engagemang, miljökunskap
och miljömedvetenhet. Detta tas emot av hundratals studerande som är med och
skapar framtiden både i och utanför Gävle."

Lådcykel

- När jag ser vad forskningen visar, att bilsamhället, ökat flygresande och ökad köttkonsumtion, inte är hållbart i längden. Då vill jag prova att hitta andra sätt att leva och må bra, både i arbetslivet, i vardagen och på semestern, säger Karl Hillman.

Nominerades av studenterna

Karl tycker att det är särskilt glädjande att få detta erkännande från studenterna.

- Det visar att det finns ett förtroende för det vi gör, vi vill ju att studenterna ska komma ut och arbeta med de här frågorna och bidra till en hållbar utveckling.

Han trivs med att verka på Högskolan i Gävle, där arbetet för en hållbar samhällsutveckling länge stått i centrum. Det gäller både den dagliga verksamheten och att man satsar på miljöutbildningar och på att integrera hållbar utveckling i programmen.

- När jag är ute och träffar företag och organisationer i och omkring vår region, så känner man till Högskolan, och det här arbetet vi gör för en hållbar utveckling, väldigt väl.

- Detta är mycket viktigt och en nyckel till Högskolans utveckling framåt också, tror jag.

 

 

Text: Douglas Öhrbom


Foto: Lena Säfström
Foto Lådcykeln: Privat

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)