Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lars Bengtsson ny prorektor vid Högskolan i Gävle

2018-04-18 

Lars Bengtsson, professor, industriell ekonomi, blir ny prorektor vid Högskolan i Gävle. Han tillträder den i juli 2018 och blir då också rektor Ylva Fältholms ställföreträdare.

Lars Bengtsson


Idag beslutade Högskolestyrelsen att utse Lars Bengtsson till ny prorektor vid Högskolan i Gävle. Förordnandet som prorektor avser perioden 2018-07-01 - 2021-06-30.

- Lars Bengtsson är en erfaren ledare med en omfattande erfarenhet av och förståelse för samverkan med det omgivande samhället. Med sitt stora engagemang kommer han att bidra mycket till Högskolans framtida utveckling, säger rektor Ylva Fältholm.

Lars Bengtsson är professor och ämnesansvarig i industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle och han leder forskning om innovationsledning, produktionsstrategier, digitalisering och organisering i industriella företag.

Sedan 2009 är han föreståndare för forskningscentret CLIP, (Centrum för logistik och innovativ produktion) som omfattar ett 20-tal forskare och verksamhetsutvecklare vid Högskolan.

Han har tidigare varit lärarrepresentant i högskolestyrelsen och även suttit i utbildnings- och forskningsnämnden.

Prorektor är rektors ställföreträdare och Lars Bengtsson efterträder Nader Ahmadi som varit prorektor sedan 2016.

- Jag är mycket hedrad över det stora förtroendet att ha utsetts till prorektor vid Högskolan i Gävle och jag ser fram emot att, tillsammans med Högskolans ledning, arbeta för en fortsatt god utveckling av Högskolan i Gävle, säger Lars Bengtsson.

 


För mer information, v v kontakta:
Tommy Löfgren, kommunikationschef vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 89 42, 073-642 85 49
E-post: tommy.lofgren@hig.se


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Marie Hägg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)