Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

HiG-podden – Högskolan i Gävle lanserar ny podcast

2018-05-09 

Nu kan du ta del av spännande forskning och andra nyheter från Högskolan i Gävle i ljudform. HiG-podden är en nystartad podcast där vi går på djupet inom forskning och utbildning i aktuella ämnen.

 

– Det här blir ytterligare en kanal för oss för att nå ut till omvärlden med allt som händer här på Högskolan, säger Anna Sällberg som gör podcasten.

I podcast-avsnitten, som är 10-15 minuter långa, kan du höra forskare och andra personer som resonerar kring pågående forskning, utbildningsfrågor och andra relevanta ämnen.

– Planen är att publicera ett avsnitt varannan vecka ungefär, och avsnitten kommer man att kunna hitta via vår hemsida, på HiG Play och på andra ställen där andra poddar finns, säger Anna Sällberg.

I första avsnittet får lyssnaren följa med till ett av Högskolans laboratorium. Där har psykologiprofessor Hans Richter och forskningsingenjör Nisse Larson jobbat med att ta fram en ny metod med nära infrarött ljus. Metoden kan användas för att undersöka hur hjärnan belastas när vi till exempel anstränger vår syn framför datorskärmar.

 

Hans Richter, professor i psykologi, och Nisse Larson, forskningsingenjör.

Hans Richter, professor i psykologi, och Nisse Larson, forskningsingenjör.

Lyssna på första avsnittet.

Vad vill du höra i HiG-podden? Hör av dig med tips till Anna Sällberg.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-06-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)