Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Internationellt tema i nya numret av LEVE!

2018-10-15 

Digitala utbytesstudier och internationalisering ur olika perspektiv är den röda tråden i nya numret av tidningen LEVE!. Du får möta en rad olika personer som ger sin syn på vikten av att vidga sina vyer.

I tidningen kan du läsa om digitala utbytesstudier som är på frammarsch vid Högskolan i Gävle och möta flera personer som alla har gemensamt att de gjort utbyten och brinner för internationella perspektiv.

– Att åka utomlands under dina studier är det bästa du kan göra. Du får lära känna ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk. Jag håller på att läsa en kurs i svenska. Du ser hur andra människor och länder tänker kring utbildning samtidigt som du får resa och upptäcka världen, säger Lea Fobbe från Tyskland som nu är doktorand vid Högskolan i Gävle.

I personporträttet får du möta Sandra Lantz, universitetsadjunkt i religionsdidaktik, som har många strängar på sin lyra. När hon inte besöker tempel i Asien rycker hon in som soldat eller sjunger vid bröllop och dop. Hon undervisar studenter vid ämneslärarprogrammet inom religion och studenter vid Människa-kultur-religionsprogrammet på Högskolan i Gävle.

Sandra Lantz, lärare i religionsvetenskap på högskolan i Gävle

– Jag har alltid varit fascinerad av byggnader, som tempel och kyrkor, och den gemenskap och fridfullhet som finns kring dessa. I stort är religion ett ämne som är lite laddat och engagerar människor. Och mitt intresse för det historiska kommer från min uppfattning att om vi inte kan förstå vår historia, hur kan vi då förstå vår samtid?

Vid sidan av jobbet på Högskolan har hon en deltidstjänst som soldat och i somras var hon med och bekämpade de kraftiga skogsbränderna i Hälsingland.

– Som närmast var jag tio meter ifrån branden. Men för mig fanns bara ett fokus, att jag måste dit och leverera bränsle för annars stannar pumparna och då tar branden fart. Så jag kände ingen rädsla. Sedan kände jag naturligtvis en litenhet i det existentiella när jag såg krafterna från tio meter höga lågor bara en bit ifrån mig och jag kände hettan genom bilen.

Tidningen finns i digital form på vår externwebb.

Text: Anna Sällberg

Foto: Britt Mattsson

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)