Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

HiG-podden: Johan Colding vill flytta in naturen i staden

2018-10-25 

Klimatförändringarna börjar sätta sina spår i vår omgivning. En som forskar kring hur vi kan göra våra städer mer motståndskraftiga är Johan Colding, docent i naturresurshållning.

Johan Colding, docent i naturresurshållning. Bygger upp Urban Studio vid Högskolan i Gävle. Forskar kring hållbar stadsutveckling och smarta städer.

Vid Högskolan i Gävle är han med och bygger upp forskningsprogrammet Urban Studio som fokuserar på hållbar stadsutveckling.

Johan Colding är även knuten till Beijerinstitutet och Stockholm Resilience Centre där han leder forskning kring social-ekologiska system.

– På sikt är en målsättning att göra Gävle till årets miljöstad och Högskolan i Gävle till en av de absolut främsta högskolor och universitet när det gäller forskning kring hållbar stadsutveckling, säger han.

Klimatrapporter visar att vi i framtiden kommer att uppleva mer översvämningar, torka och stormar. Samtidigt lever vi i en värld där alltfler människor flyttar in till städerna.

– Vi behöver börja hantera de här frågorna på ett proaktivt sätt. Genom forskningen i Gävle hoppas vi kunna bidra med idéer kring att arkitektur till exempel kan kombineras med de organiska systemen så att vi får naturbaserade lösningar som gör städer med attraktiva och mer hälsosamma att bo i, säger Johan Colding.

Nyfiken på Urban Studio?

HiG-podden är en podcast från Högskolan i Gävle där vi tar upp frågor som rör forskning, utbildning och andra relevanta ämnen.

Vill du ta del av tidigare avsnitt?

Text: Anna Sällberg

Foto: Britt Mattsson

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)