Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenternas trygghet uppmärksammas i minikampanj

2018-11-26 

Den här veckan uppmärksammar Högskolan i Gävle studenternas arbetsmiljö lite extra under rubriken "Trygg studietid". Syftet är att informera om vilka vägar som finns att gå om du som student behöver stöd under utbildningen.

– För oss som jobbar med studenternas arbetsmiljö är det viktigt att du som student upplever att dina studier är meningsfulla och stimulerande och att du mår bra i den miljö som du har runt omkring dig, säger Marie-Louise Holmberg, kurator och verksamhetschef för Studenthälsan vid Högskolan i Gävle.

Marie-Louise Holmberg är kurator vid Studenthälsan.

Marie-Louise Holmberg, kurator och verksamhetschef för Studenthälsan.

Den här veckan sätts affischer upp i Fårhallen. En nyhet är också att Trygg studietid kommer att vara en återkommande ruta i Gefle Studentkårs nyhetsblad Dass Högtryck som sätts upp på Högskolans toaletter.

Enkät om arbetsmiljö utskickad

Där kommer studentkåren och Avdelningen för utbildningsstöd, UBS, att samarbeta om vilka budskap som ska förmedlas; till exempel när olika enkäter eller skyddsronder är aktuella. Förra veckan skickade Studenthälsan till exempel ut den återkommande studentenkäten om arbetsmiljö med fokus på kränkande särbehandling och trakasserier.

Annie Boberg och Samuel Tallkil.

Annie Boberg och Samuel Tallkil.

– För mig är det viktigt att vi studenter har lärare som är närvarande och tillgängliga och att det finns ett bra studenthälsoteam på Högskolan, säger Samuel Tallkil, studerandearbetsmiljöombud.

Avdelningen för utbildningsstöd ansvarar för att ge stöd och service till blivande och innevarande studenter samt till Högskolans akademier och ledning. Syftet är att skapa en så trygg miljö som möjligt på Högskolan i Gävle.

– Studenter ska tycka att det känns bra att gå till Högskolan. Det här är studenternas arbetsplats och då har man rätt till en bra arbetsmiljö, säger Annie Boberg, huvudstuderandearbetsmiljöombud.

Vill du veta mer?

Text och foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)