Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Regionens företagsledare samlas på Högskolan för industrisamtal

2019-01-17 

Många företag i regionen står inför utmaningar där Högskolan i Gävle skulle kunna bidra till lösningar genom utbildning och forskning. Industrisamtalet samlar nu vd:ar och andra chefer från till exempel Sandvik, Ovako, Monitor, Lantmäteriet och Rottneros för att diskutera utmaningar och möjliga samarbeten med Högskolan.

Vinterbilder

Foto: Stefan Estassy

Industrisamtalet tar plats på Högskolan i Gävle måndag 21 januari och arrangemanget är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle och Mellansvenska Handelskammaren.

– Det känns jättekul att det här blir av nu. För oss är det viktigt att ha en nära samverkan med industrin och vi ser att vi kan göra mer för att stärka och utveckla den samverkan, säger Catharina Hegrelius, specialist med inriktning på forskningsfinansiering vid Innovationskontoret på Högskolan.

Catharina Hegrelius, specialist med inriktning på forskningsfinansiering på Innovationskontoret på Högskolan

Catharina Hegrelius. Foto: Anna Sällberg

Tanken med samtalet är att företag får möjlighet att diskutera utmaningar och möjligheter med Högskolan samtidigt som man kan identifiera områden som man kan samverka kring för att hitta lösningar. De två fokusområden som valts ut är kompetenshöjning och utmaningsdriven forskning och innovation.

– Vi hoppas att det här kan leda till en fördjupad dialog och ett gemensamt arbete för en fortsatt strategisk agenda för dessa fokusområden. Vi hoppas att det här är startskottet för flera och återkommande industrisamtal, säger Catharina Hegrelius.

Text: Anna Sällberg

 

Kontakt

Catharina Hegrelius

Telefon: 076-052 79 63

E-post: catharina.hegrelius@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)