Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bokrelease - Akademisk essä

2019-01-23 

Essä är en efterlängtad möjlighet av såväl lärare som studenter. Nu kommer "Akademisk essä av Lars Wallsten och Åsa Morberg", den första boken i sitt slag om essäskrivning i högre utbildning.

Boksläpp Akademisk essä

Essä är ett skrivande för kritik, kunskap och kreativitet. Formatet är aktuellt och syns överallt i olika slags texter och medier. Som ett alternativ till annat akademiskt skrivande kan essän på ett mer individuellt sätt, men med samma vetenskapliga höjd, förhålla sig till olika perspektiv och kunskapsformer.

Ett format som engagerar

Boken tog sin början på Högskolan i Gävle med ett utvecklingsarbete om akademiskt skrivande. Resultaten från många kurser är mycket lovande. Essäformatet väcker engagemang, ansvar och tankeskärpa. Skrivtrötthet, som annars är ett vanligt fenomen i högre utbildning, har ersatts med formuleringsglädje och debattlusta. Ett viktigt resultat är att essä passar lika bra för helt ovana skribenter som för mer vana.

En flexibel ”all-akademisk” essä beskrivs. Den går att anpassa till alla ämnesområden. Att kunna använda sig av sin egen erfarenhet i essän gör dem särskilt lämpliga för yrkes- och praktiknära utbildningar eller sådana med gestaltande inslag, men fungerar lika bra för helt teoretiska ämnen. Bildanvändning skapar ytterligare möjligheter.

Välkommen till bokrelease:

Datum: Onsdag 30 januari
Tid:
Kl 15.00 – 15.30
Plats:
Gävle Konstcentrum

Introduktion av boken, kort föreläsning och diskussion. Klockan 15.30 – 16.00, mingel med förfriskningar och fortsatt samtal

Kontakt

Lars Wallsten
Tel: 070-587 38 16
E-post: l.wallsten@telia.com
Åsa Morberg
Tel: 070-329 85 23
E-post: asa.morberg@telia.com

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)