Syftet var att visa hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. En del av forskningen som uppmärksammades hade koppling till CLIP (forskning och utbildning kring logistik och innovativa produktionslösningar) och samverkansprojektet HARira (Hållbara Affärsrelationer för Innovativ Regional Affärsutveckling).
– Det känns viktigt att vi visar upp det vi gör inom HARira eftersom det i samhället finns ett sådant stort fokus på regionens utveckling. Vi fick mycket positiv respons från besökare som tyckte att det var intressant att höra om vad vi forskar om inom ekonomiområdet, säger Marije Renkema Singh, projektledare för Hållbara Affärsrelationer på Högskolan.
Möjlighet att mäta koldioxidfotavtryck
I samhällsdebatten är ett återkommande samtalsämne resandets betydelse för koldioxidutsläppen. Ett projekt som visades upp under onsdagen var ReSIA där besökare kunde räkna ut sitt koldioxidfotavtryck på resor från och till jobbet eller på resor inom jobbet.
– Jag hoppas att den här typen av aktiviteter leder till mer kunskap och ett ökat intresse för Högskolans forskning och dess nytta för regionens utveckling. Samtidigt är en önskan att få fler studenter och medarbetare intresserade av de aktiviteter som vi anordnar på Högskolan, säger Marije Renkema Singh.
Läs mer om HARira.
Läs mer om CLIP.
Text: Anna Sällberg