Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hanna Vestin vill ge studenter driv att starta eget

2019-05-17 

En egenföretagare som även jobbat som säljare i många år och läst Industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle. Det är några delar ur meritförteckningen för Hanna Vestin som är ny verksamhetsledare för Drivhuset Gävleborg.

Hanna Vestin, verksamhetsledare för Drivhuset i Gävleborg.

Hanna Vestin i Drivhusets lokal i hus 11 på Högskolan.

Drivhuset huserar i Högskolans lokaler och erbjuder vägledning och utbildning till studenter som har en företagsidé de vill förverkliga.

– Min styrka i det här jobbet är att jag älskar att prata med folk och att knyta kontakter. Drivhuset har legat lite på is och nu vill jag synliggöra och utveckla tjänsterna som vi kan erbjuda våra studenter, säger Hanna Vestin.

Exjobb om att starta eget

Förra året tog hon examen vi Industridesignprogrammet vid Högskolan, hon har jobbat cirka 13 år som säljare på H&M i Gävle och hon driver ett eget företag där hon renoverar möbler åt privatpersoner.

– Jag skrev mitt exjobb under studierna om hur man startar eget företag. Nu vill jag att Drivhuset ska bli första valet för studenter att vända sig till när de har en idé.

Stort kontaktnätverk

Inom Drivhuset jobbar man utifrån en verklighetsanpassad process där entreprenören löpande testar sin tanke mot en målgrupp. Det finns ett upparbetat kontaktnätverk och ALMI och Movexum är några som bidrar med stöd. Du som är student nu eller nyligen har tagit examen kan få hjälp av Drivhuset.

– Det ska bli kul att börja jobba med det här. Jag blir bollplanket mellan studenterna och ”det verkliga livet” kan man säga. Målet är att antalet startade företag ska öka, säger Hanna Vestin.

Text och foto: Anna Sällberg

Kontakt

Hanna Vestin, verksamhetsledare

Entreprenörsstiftelsen Drivhuset Gävleborg

Telefon: 026-61 40 50

Mobil: 070-238 45 98

E-post: hanna-vestin@drivhuset.se

Stiftelsen Drivhuset är en icke vinstdrivande organisation som vägleder och inspirerar entreprenörsförmågor till att förverkliga sina idéer.

Genom gedigen kompetens och professionellt arbete, hjälper Drivhuset nya entreprenörer att starta och driva företag samt att stimulera entreprenörskap bland studenter.

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)