Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gävlestudent utsågs till Global Swede

2019-05-22 

Michael Asonganyi, student på det internationella programmet för socialt arbete vid Högskolan i Gävle, har blivit utsedd till årets Global Swede av utrikesdepartementet.

Michael Asonganyi, fick idag motta sitt diplom av utrikeshandelsminister Ann Linde vid en högtidlig ceremoni på utrikesdepartementet i Stockholm.

- Detta erkännande ger mig en ny plattform att arbeta för goda relationer mellan Sverige och Kamerun och större möjligheter att skapa mer uppmärksamhet om de sociala frågor som påverkar vårt samhälle.

- Jag vill tacka alla lärare som nominerat mig och trodde på mig och så vill jag tacka min fru, säger Michael Asonganyi.

Han är norsk medborgare, född i Kamerun, och läser nu sista året på programmet med inriktning mot internationellt socialt arbete. Han driver också filmbolaget Fokus81 där han vill skapa medvetenhet om vad social utslagning gör och på så sätt få till stånd en förändring.

Filmen om Konte vann förstapriset vid internationell filmfestival

Global Swede

Kriterier för att bli Global Swede är att studenten har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara en god representant för både Sverige och det egna landet.

– Global Swede är ett sätt att säga tack till några av våra mest innovativa internationella studenter. De spelar en viktig roll i våra internationella relationer, säger Ann Linde i ett pressmeddelande.

Ambassadör för Sverige

Som Global Swede kommer Michael Asonganyi att vara representant för Sverige och fungera som ambassadör för Sverige och den högre utbildningen.

Förhoppningen och tanken bakom Global Swede är att studenterna i framtiden kommer att vara goda ambassadörer för Sverige och samtidigt fungera som viktiga kontakter för svenskt näringsliv ute i världen.

Regeringens pressmeddelande om Global Swede


Kontakt

Michael Asonganyi, regissör och student på kandidatprogrammet för socialt arbete, med inriktning mot internationellt socialt arbete, vid Högskolan i Gävle
Telefon: +47 473 28 463 (Norskt nummer)
E-post: michaelasong@yahoo.comText: Douglas Öhrbom
Foto: Marie Hägg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)