Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenter prisades för nytänkande och innovativa arbeten

2019-05-29 

Stolta studenter fick under onsdagen ta emot pris för årets värdeskapare, årets produktutvecklare och årets innovativa examensarbete i samband med industridesignstudenternas examensutställning.

Kristin Unefäldt, Theodor Persson och Amanda Hagman. Henrietta Nygren saknas på bilden. Pristagare Årets värdeskapare 2019.

Kristin Unefäldt, Theodor Persson och Amanda Hagman. Henrietta Nygren saknas på bilden. Pristagare Årets värdeskapare 2019.

Prisutdelningen var en del i ett nytt koncept som Högskolan i Gävle haft tillsammans med Venture Cup – en tävling för morgondagens entreprenörer.

– Syftet med tävlingen är att uppmuntra studenter att bli entreprenörer och göra verklighet av nytänkande idéer. Vi har fått in en stor variation av idéer, säger Anna Bäcklund, samordnare för innovation och extern forskningsfinansiering.

Vinnare i de tre priskategorierna blev:

Årets värdeskapare: Studenter som läser till miljöstrateger – Amanda Hagman, Henrietta Nygren, Theodor Persson och Kristin Unefäldt. De har lämnat in en gemensam idé om en systemlösning för olika tjänster kopplade till ett nytt bostadsområde på Näringen i Gävle. De får dela på 5000 kronor i prispengar.

Robert Märs, maskiningenjör. Pristagare Årets produktutvecklare 2019.

Robert Märs. Tobias Holmqvist, Kristoffer Kardi och Jesper Strandell saknas på bilden. Pristagare Årets produktutvecklare 2019.

Årets produktutvecklare: Studenter som läser till maskiningenjörer – Robert Märs, Tobias Holmqvist, Kristoffer Kardi och Jesper Strandell. De har lämnat in en gemensam idé om ett laddnings- och förvaringsskåp för cykelbatterier. De får dela på 5000 kronor i prispengar.

– Det är ett skåp för batterier till elcyklar och syftet är att det ska minska stöldrisken av batterierna, säger studenten Robert Märs.

Camilla Tungström. Pristagare Årets examensarbete 2019.

Camilla Tungström. Pristagare Årets innovativa examensarbete 2019.

Årets innovativa examensarbete: Student från industridesignprogrammet – Camilla Tungström som får 5000 kronor i prispengar. Hon har skapat ett portabelt skrivbord.

– Tanken är att barn och ungdomar som är trångbodda ska kunna använda det i små utrymmen. Det är också ljuddämpande, säger Camilla Tungström.

Vinnarna har utsetts av en jury med representanter från Movexum, Ung Företagsamhet och Högskolan i Gävle.

Text och foto: Anna Sällberg

Kontakt

Anna Bäcklund, samordnare för innovation och extern forskningsfinansiering

Mobil: 070-191 45 30

E-post: anna.backlund@hig.se

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)