Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mental träning i fokus under konferens på Högskolan

2019-06-12 

Under fem dagar huserar konferensen World Congress on Mind Training for Excellence in Sport and Life på Högskolan i Gävle. Föreläsare från hela världen kommer att prata om metoder och verktyg som kan användas för att höja varje människas kompetens tillsammans med andra.

Rektor Ylva Fältholm under WCE congress.

Högskolans rektor Ylva Fältholm.

Under onsdagen invigdes konferensen och Högskolans hörsall Vallhall var då fylld till brädden med besökare. Konferensen har tidigare arrangerats i andra länder och det här är första gången som den hålls i Sverige.

Invigningen inleddes med att två musiker från den Kungliga Musikaliska Akademien med klarinett och piano spelade upp ett musikstycke.

Därefter tog Högskolans rektor Ylva Fältholm plats längst fram för att välkomna alla.

– Högskolan i Gävle har varit en föregångare inom hållbar utveckling och det är integrerat i vår utbildning och forskning. Vi har utbildning och forskning inom idrottsvetenskap och en lärare och studenter därifrån kommer att delta under konferensen. Jag hoppas att och är säker på att ni kommer att ha givande diskussioner tillsammans under konferensen, sa hon.

Utvecklas som individ och i grupp

Under konferensen anordnas föreläsningar, seminarier och workshops med specialister inom områden som rör individ-, grupp-, organisations-, och ledarskapsutveckling. Förutom mental träning som huvudområde kommer konferensen bland annat att ta upp områden som coachning, mindfulness och yoga.

– När jag blev landshövding i Gävleborg var jag väldigt fascinerad över allt fint som finns här. Men jag fick också höra att det fanns en del människor som inte tyckte att det fanns saker att vara stolta över. Då såg jag det som mitt uppdrag att bli mental tränare för länet Gävleborg och jag satte ihop en skrytlista, sa Per Bill, landshövding i Gävleborg.

Han rabblade sedan upp en lista med saker han är stolt över i länet; ishockeylaget Brynäs framgångar genom tiderna, länets medaljer i slalom, företagen Billerud Korsnäs och Sandvik som rankats bland toppen i världen bland hållbara företag med mera.

– Så nu känner jag att jag kan slappna av lite och det känns som att fler människor har blivit stolta över att vara en del av Gävleborg, sa Per Bill.

"I Gävle älskar vi sport"

Även Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle tog chansen att skryta om sin kommun.

– I Gävle älskar vi sport. Gavlehov är en anläggning där vi samlar åtta arenor på en och samma plats till exempel. Jag har sett att ni har många intressanta seminarier i programmet och utöver det hoppas jag att ni tar chansen att utforska vad Gävle har att erbjuda.

Läs mer om konferensen.

Text och foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-06-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)