Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Petra Jönsson är ny ordförande för studentkåren

2019-07-09 

Med en färsk examen från miljöstrategprogrammet i bagaget kliver nu Petra Jönsson in i studentlivet med annan roll, nämligen som ordförande för Gefle studentkår. Hon drivs av ett starkt engagemang för miljöfrågor och vill att varje student ska känna sig stolt över att plugga vid Högskolan i Gävle.

Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår, från och med juli 2019.

Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår, från och med juli 2019.

Hon är nyutexaminerad miljöstrateg vid Högskolan och tillhörde första kullen som tog examen vid just det programmet.

– Miljöfrågan har alltid varit jätteviktig för mig och jag har varit med och drivit projektet Miljötinget i några år. Att nu få jobba inom studentkåren känns som att det passar väldigt bra eftersom jag får jobba både strategiskt och med frågor som rör studenternas miljö.

"Gagnar mig resten av livet"

Meritlistan när det gäller engagemang i studentfrågor kan göras lång. Hon har suttit som studentrepresentant i ett akademiråd, suttit med i Högskolans råd för hållbar utveckling, varit studentguide för nya studenter och varit vice ordförande i föreningen Gefleteknologerna.

Att nu få leda studentkårens arbete ser hon som en spännande uppgift och en värdefull erfarenhet för framtiden.

– Jag ser många fördelar med det, alla kontakter jag får knyta och alla intressanta frågor jag får lära mig mer om. Det kommer definitivt att gagna mig resten av livet. Vill du göra skillnad behöver du hitta forum där du får uttrycka din åsikt och göra något.

Vilka frågor kommer att bli extra viktiga för dig att jobba med?

– Som student ska du känna dig inkluderad i Gävle stad och i kommunen. Jag ser positivt på att det byggs nya studentbostäder till exempel. Sedan tycker jag att bussarna förbi Högskolan skulle kunna gå lite oftare. Jag vill se till så att studenter vet vilka regler de behöver förhålla sig till och vilka rättigheter de också har. Och jag vill visa vilket enormt stöd vi som studentkår erbjuder Högskolans studenter. Varje student ska kunna känna sig stolt över sin högskola.

Text och foto: Anna Sällberg

Kontakt

Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår

Telefon: 070-964 00 42

E-post: ordforande@geflestudentkar.se

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-07-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)