Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Upprustning av parkeringar pågår

2019-07-31 

Parkeringssituationen på Kungsbäck förbättras. Just nu pågår en upprustning av parkeringarna i anslutning till Högskolan.

– Högskolan växer och efterfrågan på parkeringsplatser ökar stadigt, säger Frida Melin, förvaltare på Akademiska Hus, som är fastighetsägare.

Högskolans parkeringar under upprustning sommaren 2019.

Det är sedan länge känt att parkeringssituationen i anslutning till Högskolan varit ansträngd. Då parkeringsplatserna i närområdet är avgiftsbelagda har trycket på campusområdets parkeringar varit mycket högt. Därtill har Högskolan vuxit och antalet studenter ökat. För att lösa situationen har fastighetsägaren Akademiska Hus, tillsammans med Högskolan i Gävle, inlett ett samarbete för att stärka parkeringsmiljön på campusområdet. Samtliga parkeringar kommer att asfalteras och märkas upp, och belysning kommer att installeras.

– Ombyggnationen innebär att antalet parkeringsplatser blir något fler, men den största vinsten är att det blir lättare att parkera rätt då parkeringsplatserna märks upp, säger Frida Melin.

Parkeringsavgift införs

I samband med upprustningen kommer en parkeringsavgift att införas. För Högskolans studenter och personal erbjuds ett reducerat pris, för övriga är taxan fem kronor per timma. Parkeringsautomater kommer att sättas upp där tydlig information om betalsätt, appfunktion samt pris framgår.

Ombyggnationen beräknas vara klar under vecka 37, 9-15 september.

Publicerad av: Marie Hägg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-07-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)