Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nyfikna och pirriga studenter tar första klivet in i högskolevärlden

2019-08-28 

Nu är studenterna på plats på Högskolan igen! Under onsdagen genomförs introduktionsdagen för nya studenter och lokalerna fylls nu av nyfikna och smått nervösa studenter som ser fram emot att påbörja sina utbildningar.

Max Miller, Matilda Hibner och Simon Appelquist ska läsa tekniskt basår och deltar i introduktionsdagen.

Max Miller, Matilda Hibner och Simon Appelquist ska läsa tekniskt basår och deltar i introduktionsdagen.

Högskolan i Gävle har smyckats med ballonger i Högskolans färger gul, röd och blå, godiset är framdukat och i korridorerna och utanför Valhall strosar nya studenter som besöker introduktionsdagen inför terminsstarten på måndag nästa vecka.

– Det är nervöst, för det är mycket nytt. Men spännande också. Min tanke är att senare studera till dataingenjör, säger Simon Appelquist som nu ska läsa tekniskt basår.

Under introduktionsdagen hälsas nya studenter välkomna i Högskolans hörsal Valhall av prorektor Lars Bengtsson, Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns också möjlighet att gå en guidad tur runt campus vid flera tillfällen. I foajén till Valhall finns ett infotorg där studenter kan ställa sina frågor och under dagen hålls även obligatoriska upprop för studenter som ska läsa program på grundnivå.

Mer information om introduktionsdagen.

Text och foto: Anna Sällberg

Introduktionsdagen 2019.
Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-08-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)