Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Industridagen i Göransson arena: Genom samarbete skapar vi konkurrenskraft

Rektor Ylva Fältholm intervjuas av Sveriges Radio P4 Gävleborg

Rektor Ylva Fältholm intervjuas av Sveriges Radio P4 Gävleborg

2019-09-30 

- Det är viktigt för oss och för regionen att vara med idag och delta i diskussionerna, vi kan få inspel till vår strategi för livslångt lärande som vi håller på att ta fram, poängterade Ylva Fältholm, rektor vid Högskolan i Gävle under en intervju med Sveriges Radio i samband med Industridagen.

Industridagen pågår just nu på Göransson Arena i Sandviken. Flera ledande personer från svensk industri, politik, myndigheter, lärosäten och näringsliv delger sin syn på det industriella Sverige och de utmaningar som svenska företag står inför.

Hur skapar Sverige starkare samverkan mellan lärosäten och utbildning, regioner och industri för ökad konkurrenskraft – så väl nationellt som internationellt, är fokusfrågan. Innan dagen är slut ska ett underlag till en strategi för livslångt lärande överlämnas till statsminister Stefan Löfven.

Incitament för livslångt lärande

I Sverige har vi en tradition av att samarbeta, det är något Industridagens talare var rörande överens om. Likaså att vi i Sverige har en mogen och lösningsinriktad syn på hållbarhet som bidrar till beständiga lösningar och tillväxt.

Under sitt inledande tal betonade näringsminister Ibrahim Baylan vikten och styrkan i delaktighet för att driva utvecklingen framåt.

- Sverige kan slå världen med häpnad och bli det första fossilfria landet i världen, säger näringsministern och ställer samtidigt en retorisk fråga:

”Vi är så små i Sverige och varför ska vi vara i fronten?”

Ibrahim Baylan menar att just det faktum att vi är små och att vi har nära till varandra och att vi har en tradition av att gemensamt ta oss an problem gör att vi har världens möjlighet.

- Det finns inget problem som vi inte kan lösa om vi krokar arm och gör det tillsammans! Genom samarbete skapar vi konkurrenskraft och framgång.

Mer om Industridagen


Text & Foto: Tommy Löfgren, kommunikationschef vid Högskolan i Gävle och Stina Lilja, kommunikationsstrateg vid Högskolan i Gävle.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-10-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)