Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans samarbete med företag prisades av EU-kommissionen

2019-11-27 

Högskolan i Gävles och Högskolan Dalarnas samarbete, för att hjälpa små och medelstora företag med energieffektivisering, prisades av EU-kommissionen.

Högskolan i Gävle


Vid en ceremoni i Helsingfors under tisdagskvällen fick Högskolan i Gävle och Högskolan Dalarna ta emot EU-kommissionens pris för sitt arbete med att främja gröna marknader och resurseffektivisering hos små och medelstora företag.

- Fantastiskt roligt att vårt viktiga arbete, för att utveckla kunskapsutbytet mellan företag och högskola, nu prisas av EU-kommissionen, säger Ylva Fältholm, rektor vid Högskolan i Gävle.

En chans för mindre företag

Via KTP-projektet, (Knowledge Transfer Partnerships), får företag hjälp av en nyexaminerad akademiker att utveckla företaget och högskolan får i sin tur viktig kunskap för vidare forskning.

I samarbete med företagen medverkar Högskolan i Gävle eller Högskolan Dalarna med en kvalificerad handledare, en affärscoach och man kan också bidra med labbresurser.

- Helt underbart, nu kan vi med ännu mer energi fortsätta arbetet med nya företag och göra skillnad i Gävle-Dala-regionen, säger en överlycklig Ola Wiklund, samordnare för KTP vid Högskolan i Gävle.


Artiklar om medverkande företag:

KTP finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Gävleborg och Region Dalarna.


Kontakt

Ola Wiklund, samordnare för KTP vid Högskolan i Gävle.
Tel: 070-541 27 00
E-post: ola.wiklund@hig.se

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-12-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)