Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolans forskning på prestigefull lista

2020-03-02 

I dag presenterade Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) en lista på de 100 mest inflytelserika forskningsprojekten inom hållbarhet. Två projekt från Högskolan i Gävle återfinns på listan: "Future-Proof-Cities" under ledning av Stephan Barthel och "Avancerade kylningsmetoder för utveckling av hållbara avancerade metaller" under ledning av Bahram Moshfegh.

Högskolan i Gävle


Sedan 2019 publicerar IVA årligen sin 100-lista över aktuell forskning med affärspotential från Sveriges lärosäten. Syftet är att lyfta fram forskning med en möjlig koppling till näringslivet och därmed stärka Sveriges konkurrenskraft internationellt. I år är temat hållbarhet.

Från Högskolan i Gävle har två forskningsprojekt blivit invalda till den prestigefulla listan: Dessa leds av Stephan Barthel, docent i geospatial informationsvetenskap och Bahram Mosfegh, professor i energisystem.

Stephan Barthel

Stephan Barthel

 

Stephan Barthel forskar inom hållbar stadsutveckling och är grundare av Urban Studio vid Högskolan i Gävle. Enligt Web of Science, som samlar alla världens vetenskapliga publikationer, är han en av de mest citerade forskarna i världen inom hållbar stadsutveckling.

Bahram Moshfegh

Bahram Moshfegh


 

Bahram Moshfegh forskar inom avancerade kylningsmetoder för utveckling av hållbara metaller med bättre prestanda och höjd kvalité, vilket stärker metallindustrins konkurrenskraft.

Forskarna på listan får möjlighet att presentera sin forskning för ett 100-tal företag på nätverksmötet R2B Summit, som hålls på IVA i Stockholm 18 mars.

100-listan ingår i ett IVA-projekt som drivs i samarbete med Vinnova, PRV, Teknikföretagen, Svenskt Näringsliv, KK-stiftelsen och Sveriges högskolor och universitet.

Mer information om IVAs 100-lista

IVAs 100-lista: Från kunskap till hållbar konkurrenskraft

Kontakt

Stephan Barthel docent i Geospatial informationsvetenskap och föreståndare för Urban Studio vid Högskolan i Gävle
Tel: 076-360 57 05
E-post: stephan.barthel@hig.se

Bahram Moshfegh, professor i energisystem vid Högskolan i Gävle
Telefon: 070-846 46 47
E-post: bahram.moshfegh@hig.se


Text: Anders Munck
Foto Bahram Moshfegh: Privat
Foto Stephan Barhel: Anna Sällberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-06-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)