Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gävleforskare hedersprofessor vid högt rankat indiskt universitet

2020-03-05 

- Utmärkelsen från Amity University New Delhi öppnar upp för samarbeten och stärker Högskolans renommé, säger Magnus Isaksson, professor i elektronik och vicerektor för strategisk utveckling och nybliven hedersprofessor.

Magnus Isaksson


Magnus Isaksson mottog utmärkelsen vid Amityuniversitet i New Dehli i samband med att han var huvudtalare vid en internationell konferens för signalbehandling som bland annat behandlade robotik, trådlös kommunikation, bildbehandling inom medicin och mönsterigenkänning.

Teknik för åldrande befolkning

Han lyfte i sitt tal hur tekniken kan hjälpa till att lösa den stora utmaningen som ligger i att världen går mot en allt mer åldrande befolkning, där det fram till 2050 blir en mycket stor ökning av personer som är över 80 år.

- På Högskolan i Gävle bedriver vi spetsforskning för att möjliggöra för gamla och sjuka att ha ett aktivt liv även om de förlorat en del av sin rörelsekapacitet, säger Magnus Isaksson.

Han säger att de har och har haft samarbeten med Amity och ett par andra indiska universitet, att det gäller forskning inom elektromagnetism, inom mikrovågs- och radarteknik, men även robotik.

- Högskolan har idag många internationella samarbeten på forskarnivå och inom utbildning på forskarnivå, och hedersprofessuren bekräftar att Högskolan i Gävles forskning, generellt, håller högsta internationella klass, säger Magnus Isaksson.

Amity University

  • Amity University är ett internationellt universitet med 150 000 studenter.
  • Amity är rankad som nummer ett i Indien ”Ranked India’s #1. Pvt. University” och tillhör världens 3% högst rankade universitet enligt ”World University Rankings 2018”.
  • Amity har utöver huvudcampus i New Delhi bl.a. campus i London, Dubai, New York, Sydafrika, San Fransisco, Kina, Amsterdam och Singapore
Kontakt

Magnus Isaksson, professor i elektronik och vicerektor för strategisk utveckling vid Högskolan i Gävle.
Tel: 070-360 82 49
E-post: magnus.isaksson@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-03-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)