Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Så påverkas Högskolans område av regnovädret i Gävle

2021-08-18 

Gävle kommun har påverkats ordentligt av det senaste dygnets kraftiga regnande. När det gäller Högskolan i Gävle så har en del källarutrymmen några centimeter vatten på golven. Vid ett studentboende på Kungsbäcksvägen har jordmassor börjat släppa och de boende har evakuerats.

Apelgatan, regn.

Så här såg det till exempel ut på Apelgatan i Gävle.

Avdelningen för fastighet och service, tillsammans med Akademiska hus, hanterar det vatten som upptäckts i Högskolans källare. Förutom det fungerar inte hissarna på Högskolan i dag.

I övrigt har inga särskilda skador på grund av regnmängderna upptäckts. Men främst på grund av det svåra trafikläget i stan rekommenderas Högskolans personal att arbeta hemifrån om möjligt.

Rasrisk vid studenthus

Under förmiddagen fick polisen rapport om att jordmassor börjat släppa på Kungsbäcksvägen vid ett av studenthusen intill Högskolans campus.

På grund av rasrisk evakuerades de boende i huset före lunch, skriver Polisen på sin hemsida. Polisen har även spärrat av området.

Under natten till onsdagen utfärdades ett ”Viktigt meddelande till allmänheten” (VMA) i Gävleområdet, med klass 2-varning för större vattenmängder. Restriktioner om att hålla sig hemma hävdes av Räddningstjänsten under morgonen.

Studenhälsan erbjuder stödsamtal

Du som student som känner oro över din studie- eller boendesituation efter det senaste dygnets regnande kan vända dig till Studenthälsans kuratorer för stödsamtal:

E-post: kurator@hig.se

Studenthälsan på Högskolan i Gävle

Text: Anna Sällberg

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-08-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)