Det innebär att undervisning och examination ska genomföras som de ursprungligen är planerade. Det gäller även examinationer i form av salsskrivning. Även ”innedagar” och examinationer som planerats som exempelvis salsskrivning på distanskurser ska genomföras på campus. Det som har gällt för läsperiod 2 (november–januari) kommer alltså att fortsätta att gälla när vi går in i läsperiod 3 (januari–mars).
- Baserat på den information vi har idag från Folkhälsomyndigheten och regeringen, så är det inga begränsningar när det gäller vår verksamhet. Därför vill vi planera för fortsatt undervisning och övrig verksamhet på campus, så långt det är möjligt, säger rektor Ylva Fältholm.
- Vi vet att studenterna har olika önskemål om lösningar på distans även för campusutbildningar, men vi förväntas inte skapa andra lösningar för våra utbildningstillfällen i nuläget. Vi följer utvecklingen dag för dag och om situationen skulle förändras så får vi naturligtvis anpassa oss. En sådan anpassning skulle – om regeringen uppmanar oss till det – kunna vara att föreläsningar kan genomföras i distansform.
Anställda uppmanas att arbeta på campus
Som en konsekvens av inriktningsbeslutet följer att även anställda uppmanas att i huvudsak arbeta på campus. Fortsatt gäller att närmaste chef planerar arbetet i dialog med medarbetarna.
Högskolan fortsätter att ha öppet enligt de vanliga öppettiderna och den enda inskränkningen från normal verksamhet är att Högskolans lokaler inte kommer att vara bokningsbara för externa organisationer och att allmänna sammankomster inte är tillåtna under läsperiod 3.
Inga allmänna externa sammankomster
-Vi begränsar alltså möjligheterna att ordna allmänna sammankomster på campus, säger Maria Strand, ordförande i Högskolans samordningsutskott för pandemirelaterade åtgärder och tillika chef för Avdelningen för utbildningsstöd. Vi vill fokusera på kärnverksamheten och säkerställa att den kan genomföras med fortsatt god kvalitet. När det gäller covid-pass så förbereder vi oss för en sådan hantering om det skulle bli nödvändigt i framtiden.
Högskolans samordningsutskott för pandemiåtgärder följer myndigheternas råd och anvisningar och har regelbunden kontakt med den regionala smittskyddsenheten.