Sök

Distansstudent

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller om du vill låna böcker och läser en distansutbildning vid Högskolan och bor inom Sverige men utanför Gävle kommun.

För att läsa bibliotekets e-böcker eller elektroniskt publicerade artiklar loggar du in med ditt användarkonto, du behöver inget lånekort för att läsa dessa, lånekort behövs bara om du vill låna tryckta böcker.

Skaffa lånekort

Går du en distansutbildning vid Högskolan i Gävle och bor utanför Gävle kommun kan du fullfölja din registrering utan att komma till biblioteket. Mejla biblioteket@hig.se så skickar vi ditt lånekort. Du kan också få böcker skickade till din hemadress inom Sverige. Ange om du vill ha den servicen i ditt mejl.

Böcker hemskickade

Tryckta böcker som finns på högskolebiblioteket kan skickas hem till dig som läser på en distansutbildning vid Högskolan i Gävle och bor utanför Gävle kommun. Vi skickar endast böcker inom Sverige, och returportot för böckerna betalar du själv.

  • Tänk på att kursböcker måste vara oss tillhanda senast på återlämningsdatumet för att du ska slippa förseningsavgift.

Beställa böcker

  • Om boken finns tillgänglig på hyllan beställer du den via e-post, på adress: biblioteket@hig.se
  • Om boken är utlånad reserverar du den själv i bibliotekskatalogen. När det är din tur att få boken får du först ett mejl om att boken väntar på dig. (Hör av dig och tala om ifall du inte vill ha den.) Vi skickar boken till dig nästa dag om vi inte hör något annat.

Lånetid

Lånetiden är 2 veckor för kurslitteratur och 4 veckor för övrig litteratur.
Böckerna ska skickas tillbaka så de anländer till biblioteket senast på förfallodagen för att du ska undvika förseningsavgift.

Låna om och reservera

Genom att logga in på ditt bibliotekskonto kan du låna om och reservera böcker i bibliotekskatalogen, om böckerna inte är reserverade av någon annan. Du loggar in på bibliotekskontot med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

Material som inte kan lånas
  • Som distansstudent kan du beställa kopior av artiklar ur tryckta tidskrifter och ur material som inte är till utlån. Avgiften är 40 kronor per artikel.
Om vi inte har boken

Om du behöver en bok som vi inte har, är det bäst om du vänder dig till ditt närmaste folkbibliotek för att få hjälp att låna boken från ett annat bibliotek. Böcker från andra bibliotek kan vi inte skicka till dig utan du måste hämta dem hos oss.
Om du däremot vill ha en artikel som vi inte har så får du en kopia hemskickad.

Kontakt

Biblioteket

Telefon: 026-64 85 48
e-post: biblioteket@hig.se
Postadress:
Högskolan i Gävle
Biblioteket
Kungsbäcksvägen 47
801 76 GÄVLE

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2022-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)