Distansstudier och flexibelt lärande

Högskolan i Gävle erbjuder möjligheten att läsa på hel- eller halvfart, på kvällstid eller på distans eller via internet. Valet är ditt!

Distansstudier

Det finns olika varianter av distansutbildning, du kan läsa helt på distans eller delvis på distans. Vissa kurser och program är helt nät- eller webbaserade. Andra kurser har ett eller flera obligatoriska möten på en studieort, eller tidsbestämda virtuella möten över internet. Ta reda på vad som gäller för din utbildning innan du söker!

Lärcentrum

Runt om i landet finns lokala lärcentrum, där du som distansstudent kan få tillgång till teknik och praktisk hjälp i dina studier. Det är en lokal mötesplats där du träffar andra studenter, vägledare, lärare och handledare. Här får du som distansstudent tillgång till lokaler och utrustning i form av videokonferensstudio, datorer, grupprum, kopieringsmöjligheter m.m. Du har också möjlighet att tentera här.

System och lärplattform

På Högskolan i Gävle finns ett antal system för att ta del av kurser, kommunicera och hantera mediamaterial. 

Stöd under din studietid

Det finns ett antal stöd- och servicefunktioner för dig som student. Allt från studievägledning och skrivarverkstad till it-support.

Biblioteket

Biblioteket har tjänster som förenklar för dig som distansstudent. Du kan bland annat nå bibliotekets databaser hemifrån, låna e-böcker och fjärrlåna böcker och artiklar.

Kontakt

Learning Centers support

Måndag ­‑ fredag: 9.00‑12.00

Under sommaren och helgdagar andra öppettider.
Telefon: 026 ‑ 64 87 00
E-post: learningcenter@hig.se
Supportsystem: support.hig.se

Publicerad av: Jenny Ericsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2020-02-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)