Inloggningsproblem

Logga in på Blackboard

Tidigare student

För att logga in på Blackboard använder du ditt användarkonto.

OBS: Om du läst på Högskolan i Gävle tidigare men haft uppehåll i studierna under en termin eller mer, finns troligen ditt tidigare användarkonto fortfarande kvar fast det är inaktivt. När du registreras på en ny kurs, aktiveras kontot automatiskt igen och kommer att gälla under hela kurstiden.

Om du behöver använda användarkontot och logga in på Blackboard för att registrera dig på kursen, exempelvis om du läser på distans, kontakta IT-support på 026-64 88 80 för att få det tillfälligt aktiverat under en begränsad tid. När du sedan registreras på kursen, förlängs kontot automatiskt kurstiden ut.

Ny student

För att logga in på Blackboard använder du ditt användarkonto. Du hämtar själv ut ditt konto, här: www.hig.se/anvandarkonto

OBS
Vänta 15 minuter efter kontohämtning
Synkronisering mellan kontodatabasen och Blackboard sker var 15:e minut. Har du nyss hämtat ut ditt konto, måste du alltså vänta tills nästa synkronisering innan du kan logga in på Blackboard. Varje synkronisering tar ungefär 3 minuter.

Externa användare

För alla användare som saknar användarkonto på Högskolan i Gävle, finns externa konton som bara fungerar för Blackboard. Dessa börjar vanligtvis med x_ men finns även i andra varianter. Denna typ av konto måste beställas åt externa användare av någon som är anställd på högskolan.

För att logga in med externt konto, klickar du på länken "Externt konto/External account" under inloggningsknappen.
Om du har ett externt konto men inte lyckas logga in med dina uppgifter, kontakta IT-support på telefonnummer 026-64 88 80 eller Learning Center på telefonnummer 026-64 87 00.

IT-Support

Om du saknar eller har problem kring användarnamn och lösenord, kontakta  IT-support. Glöm inte att ange namn och personnummer vid kontakt.

Plats: Studentcentrum (hus 22)
Öppet: 09.00-15.00 vardagar
Telefon: 026-64 88 80 (telefontid 8.00-15.00)
E-post: itsupport@hig.se

Learning Center

Du kan också kontakta Learning Center, som jobbar med support på Blackboard. Vi har dock begränsad möjlighet att hjälpa till vid inloggningsproblem.

Supportsystem för ärenden: https://support.hig.se
Telefon: 026-64 87 00 (telefontid mån-fre kl 9-12)
E-post: blackboard@hig.se
Plats: Personalkorridoren på plan 4 i biblioteket.

Publicerad av: Jenny Ericsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2019-12-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)