Mediaportal HiG Play

HiG Play är en mediatjänst för att spela in, lagra och spela upp video/ljud. Denna tjänst används för film och multimedia som visas i Blackboard eller på Högskolans webbsidor. Inspelningsverktyget i HiG Play heter Capture Space.

Instruktionsfilmer för lärare

Ikon för filmer

Kontrollera dina länkar

Du som har filmer och webbföreläsningar i Blackboardkurser och liknande, var uppmärksam på att kontrollera om dina medialänkar fungerar. Upptäcker du trasiga länkar till filmer eller föreläsningar som fortfarande är aktuella, gå in och gör om din länkning.

Fungerar det ändå inte, eller behöver du hjälp med att lägga ut länken på nytt, kontakta Learning Center: learningcenter@hig.se

Integrerat med Blackboard

HiG Play finns även integrerat i Blackboard. Inspelningar och filer kan hanteras direkt därifrån via modulen My Media som du lägger till på startsidan (via Lägg till modul på sidan Min institution).

Policy och villkor för HiG Play

Det är viktigt att vara medveten om den policy och de rekommenationer som finns för användningen av HiG Play vad gäller publicering av material, arkivering och gallring.

Kontakt - boka gärna handledning

Kontakta gärna Learning Center ( learningcenter@hig.se ) om du har frågor, eller för att boka handledning i HiG Play antingen i grupp eller individuellt.

Hig Play skärmdump webbsida

(Klicka på bilden för att se den i större format)

Publicerad av: Jenny Ericsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2019-01-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)