Skapa skärminspelningar

Med hjälp av olika programvaror kan du snabbt spela in och publicera skärminspelningar, webbföreläsningar, simuleringar, och presentationsfilmer med ljud som kommenterar.

Att tänka på när du skapar skärminspelningar

  • Tänk på att filmerna skall vara korta (max 5 min).
  • Se till att ha en bra mikrofon eller ett headset med mikrofon.
  • Fundera även på hur du vill publicera, och om du vill dela med dig till andra.

Vill du få hjälp med en skärminspelning eller har frågor, kontakta oss på Learning Center.

Adobe Connect Pro

Använd en webbföreläsning eller skärminspelningar med ljud och publicera sedan filmen i en Blackboardkurs eller på en webbsida.

Captivate — programvara med licens

Kontakta din lokala it-tekniker eller it-avdelningen för att få Adobe Captivate installerat. Högskolebiblioteket  använder denna programvara för att producera skärminspelningar.

Jing

Jing installeras på din dator och är gratis att använda. Du kan publicera din färdiga film på Screencast.com kostnadsfritt.

Hig Play

HiG Play är en mediatjänst för att spela in, lagra och spela upp video och ljud. Material som läggs upp i HiG Play visas via en inbyggd mediaspelare, vilket ökar tillgängligheten eftersom det fungerar i alla enheter och plattformar. Inspelningsverktyget i HiG Play heter Capture Space.

Screencast-O-Matic

Screencast-O-Matic används på webben och är kostnadsfri att använda. Ingen programvara ska installeras och filmen kan publiceras gratis hos Screencast-O-Matic.

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2017-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)