Ny inloggningslösning till bibliotekets elektroniska resurser

2018-08-23 

Biblioteket byter inloggningslösning till databaser, e-böcker och e-tidskrifter. Den nya lösningen heter Open Athens och används redan av många bibliotek i hela världen.

För att få tillgång till våra elektroniska resurser använder du som tidigare länkarna på bibliotekets webbplats.

Om du befinner dig inom Högskolans nätverk blir du automatiskt inloggad. Om du befinner dig utanför Högskolans nätverk kommer du till Högskolans gemensamma webbinloggning, där du loggar in med ditt användarkonto. Du skickas sedan automatiskt vidare till databasen, e-boken eller e-tidskriften.

Vad är nytt?

Inloggningen sker via Högskolans gemensamma webbinloggning istället för via proxyserver.

Länkarna till våra e-resurser har fått en ny utformning. Om du har sparat länkar som innehåller ”http://webproxy.student.hig.se:2048/login?url=” behöver du uppdatera dessa till de nya länkarna som du nu hittar på bibliotekets webb.

Om det inte fungerar

I en övergångsfas kommer det finnas både nya och gamla länkar till e-resurser på bibliotekets webb. Om det inte fungerar att logga in direkt via länkarna, kan du logga in via Fjärrskrivbord istället.

Får du upp en tom sida efter att ha loggat in kan det bero på din webbläsare. Uppdatera webbläsaren eller testa med en annan webbläsare.

Om inget av detta hjälper, kontakta oss på: support.hig.se.

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2018-08-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)