Sök

Skrivarverkstaden

Till Skrivarverkstaden kan du som är student på Högskolan i Gävle vända dig för att utvecklas i ditt skrivande. Vi stöttar dig var du än befinner dig i ditt skrivande, oavsett om du skriver på svenska eller engelska.

Vad kan Skrivarverkstaden hjälpa dig med?

Vi stödjer dig i skrivprocessen, oftast genom att läsa några sidor och sedan diskutera din texts tydlighet. Vi tittar också på om textstrukturen fungerar och om ditt språkbruk är anpassat till kraven som det vetenskapliga skrivandet ställer. Det finns enkla knep för att snabbt förbättra tydlighet, struktur och språkbruk som vi kan dela med oss av.

Boka tid för handledning

Du kan boka en tid för enskild handledning för att få stöd i att utveckla ditt skrivande. Tänk på att det ibland kan ta några dagar innan du får en tid för handledning.

  1. Skicka ett mejl till skrivarverkstaden@hig.se där du anger namn, mobilnummer (om du vill bli kontaktad via sms), program eller kurs, typ av skrivuppgift samt vad du önskar få hjälp med.
  2. Du kommer inom kort att få ett svar via mejl från Skrivarverkstaden.
  3. Observera att vi bara läser 2-3 sidor av din text och aldrig hela din text, även om den är kortare än 2 sidor. Vi erbjuder inte heller någon korrekturläsning.

Har du kortare frågor?

  • Via e-post får du snabbt svar på kortare frågor om exempelvis referenshantering eller kortare kommentarer på din text.
    Skicka dina frågor till adress: skrivarverkstaden@hig.se

Utveckla ditt skrivande på egen hand

Här har vi samlat resurser som du kan använda för att på egen hand utveckla ditt skrivande.

Digitala kurser i akademiskt skrivande

  • En nätbaserad självstudiekurs från Mälardalens universitet som är ett redskap för studenter att på egen hand utveckla sin svenska.

Microsoft Word för uppsatsskrivande

Här är en film från Linköpings universitet som går igenom de viktigaste funktionerna i Word för att skriva rapporter och uppsatser.

Skrivguiden

Skrivguiden är en webbplats som utvecklas av bibliotek och skrivverkstäder vid fyra olika svenska lärosäten.

Tips om lässtrategier

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2022-09-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)