Sökhjälp

Vid bibliotekets informationsdisk kan du fråga om allt som rör informationssökning. Vi hjälper dig att hitta böcker, artiklar, avhandlingar med mera. Vi finns på bibliotekets entréplan.

Böcker på en hylla

Kontakta oss i informationsdisken

Om du inte kan komma till biblioteket går det bra att ringa på telefonnummer 026‑64 85 48 eller skicka e-post till biblioteket@hig.se.

Ämnesguider

Vi har skapat ämnesguider i flera ämnen där du får tips på databaser och hur du söker i speciella ämnen.

Boka en bibliotekarie

Arbetar du med ett examensarbete och behöver tips om källor och sökteknik? Tillsammans med en bibliotekarie får du hjälp att söka i olika databaser. Studerar du på distans kan du få vägledning via telefon eller via webben.

Sökhandledning steg för steg

Det finns en sökhandledning för Högskolebiblioteket i Gävle. I den går vi igenom steg för steg hur du ska gå tillväga för att hitta olika saker, till exempel artiklar om ett visst ämne eller en specifik avhandling.

Undervisning i informationssökning

Som lärare kan du boka undervisning i informationssökning för dina studenter. Biblioteket erbjuder undervisning på olika nivåer för både studenter och forskare. För mer information eller för att beställa undervisning, kontakta respektive kontaktbibliotekarie.

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2019-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)